Tuesday, December 28, 2010

CuTi~

written by : naimah

saja nak cakap. cuti ni sgt membosankan.. xtau nk buat apa kt umah..

cubaan yg pertama..

written by : sumaiyyah


1st time bka bnda ni.. 2 pn tinshah yg gtau... pnya la blur + xtau pa2 pn psai ni.. mklumla lma x bka fb.. thanks kt kwn2 suma yg byk brtgkus lums nk jyakn program2 akn dtang n tlah dlgsungkn.. huhuhu.. syg ampa suma.. mga prshabatan kta dsulami dgn detik2 indah n cria2 blaka.. brsma kita mmjukn dqi kta.. mga stiap kjyaan n pencpaian yg hbat dlm genggaman kta.. doa jgk tau.. hehehehe..

Friday, December 10, 2010

insomia

written by : asma amira


disebabkan xleh tido, maka aku cuba la menTRY utk update blog kita ney, memandangkan sudah beberapa hari aku tengok diam membisu sajaa.. actually aku x pandai la pakai benda ni...waaa! sadis..

Saturday, December 4, 2010

dben ayu.weee~

written by : teen

Haha..pada 4hb 2010..teen,nadia,kojah,trex n miradib g kenduri  umah dben..haha..pas2,smpai2 buntal plak takda..p amek pngantin..setengah 
hampir beberapa ribuan saat tunggu,akhirnya dben smpai ngn pngantin 
skali ngn che yam n mizah..selepas itu kmi pon berpeluk-pelukan depan 
org ramai..hik3..nah..tgok gambarnya :D


 cik yam gelak berpuaka :D




 cheeeseeeee (",)

 mizah yang terharu dgn lawak trex




adila jadi tukang pegang payung a.k.a pengapit

sayang yang tak pernah pudar :D


written by : teen

SAYANG SEMUA!!!


…….♥#########♥
…..♥#############♥
…♥###############♥
..♥#################♥………………♥###♥
..♥##################♥……….♥#########♥
….♥#################♥……♥#############♥
…….♥################♥..♥###############♥
………♥################♥################♥
………..♥###############################♥
…………..♥############################♥
…………….♥#########################♥
………………♥######################♥
………………..♥###################♥
………………….♥#################♥
……………………♥##############♥
………………………♥###########♥
………………………..♥#########♥
………………………….♥#######♥
……………………………♥#####♥
……………………………..♥###♥
……………………………….♥#♥
…………………………………♥
…………………………………♥
……………………………….♥
……………………………..♥
……………………………♥
…………………………♥
……………………….♥
…………………….♥
………………….♥
………………♥
………….♥
………♥
……♥
…..♥
……♥………………….♥…♥
……….♥………….♥…………♥
…………..♥…..♥………………♥
……………….♥………………..♥
…………….♥……♥…………..♥
…………..♥………….♥….♥
………….♥
………..♥
……….♥
………♥
………♥
……….♥
…………..♥
……………….♥
……………………..♥
………………………….♥
……………………………♥
……………………………♥
…………………………♥
…………………….♥
………………♥
………….♥
…….♥
…♥
.♥………………………..♥….♥
♥……………………..♥………..♥
.♥………………….♥…………….♥
..♥……………….♥………………♥
…♥………………………………♥
…..♥…………………………..♥
……..♥…………………….♥
………..♥……………….♥
…………..♥…………..♥
………………♥…….♥
…………………♥..♥

Tuesday, November 30, 2010

rumate kah mcm ni??

written by : naimah


rasa mcm nk sepak rumate aku kluar bilik sebb 24 jam dok promote pakwe dia.. aku tgh dok tgk movie pon kna bukak earphone semata mata nk kna dgr dia gtau pakwe dia tu comey sgt mcm %&$$%%.. boleh naek sawan aku mcm ni!!! god, please aku nk rmate laen sem depan!!!!

jiWa yang bLuR

written by : Fateen Amirah Binti Hj Ramli


hehe..acteli nak test ja.aku dh lama xonline ni..tut2,bila online tekejut beruk aku (beruk pon tak tekejut mcm aku)..napa hampa suma undi aku weh.pecaya ka kat aku??memang la kome suma ni.tapi kalo ada penyakit MALAS tu tlongla paksa+kejut aku ek..wuwuwu T_T.papun,thanx coz caya kat aku walaupun org lain lebih layak..kan ..okla.xtaw nk oyak pa dh..papon,jago sek2 kito k..jgn pecoh belako..*muah 


p/s : hensem ak>>kui3..neway,aku sgt rindu sama SIR KU*serius

Sunday, November 28, 2010

PRESIDEN DAN JAWATAN SEWAKTU DENGANNYA

ASSALAMUALAIKUM.

setelah hampir sebulan proses pilihanraya, akhirnya aku (naimah binti mohamad) nk announce dekat sini keputusannya..

keputusa pilihanraya penggal 2010-2012


Presiden: fateen amirah

Timb presiden: aiman amalina

Setiausaha: fatin shah

Bendahari: nadiah baddrudin

MT aktiviti: athirah

MT perhubungan: azianti

MT protokol dan etika: sumaiyyah


terima kasih kepada semua ahli yang dah banyak memberi kerjasama sepanjang proses pilihanraya. maaf dari kami ahli SPR (naimah, nadiah, fatinshah) kalau ada mana mana kekurangan. dan maaf kalau selalu memenuhkan inbox message fb hampa semua..


di harap kepimpinan baru ni dapat memacu persatuan untuk mencapai objektif.

kerjasama dari semua ahli untuk membantu MT persatuan sangatlah dialu alukan..


kalau teringin nk buat apa2 aktiviti, nk buat reuneon, vacation ka apa, just tulis lt sini atau email kt ninetyone.degrees@yahoo.com insyaAllah, akan di beri perhatian. dan akan dirancang untuk semua ahli..


akhir kata; tahniah kepada MT persatuan dan good luck..

p/s: entry bawah ni ada portfolio MT, kalau berkelapangan, sila baca.. =D

Wassalam..

PORTFOLIO JAWATAN DALAM PERSATUAN

portfolio ni penting untuk hampa semua tau sapa yang bertanggungjawab untuk mna2 bahagian..
porfolio ni boleh di ubah ikot MT penggal tersebut.
lepas ni di harap maklum dengan tugas tugas MT.

PRESIDEN

- Memberi pendapat dan pandangan terhadap semua isu.

- Mengetuai persatuan, ahli dan semua jawatan lain

- Membuat keputusan setelah berbincang dengan semua MT.

- Sedia memikul tanggungjawab MT lain.

- Mempertimbangkan semua keputusan.

- Back up MT lain dan semua ahli

TIMBALAN PRESIDEN

- Membantu presiden dalam semua portfolio dan hal persatuan

- Menjadi ketua dalam perbincangan sekiranya presiden tidak hadir.

- Menjadi tempat rujukan ahli persatuan.

- Back up MT lain dan semua ahli

- Mengemaskini blog

SETIAUSAHA

- Memberi pendapat dan pandangan terhadap semua isu.

- Mempunyai rekod semua aktiviti.

- Merekod semua maklumat terkini ahli persatuan.

- Mengupdate sebarang maklumat terkini di blog

- Menyediakan laporan lengkap persatuan dalam laporan agong persatuan.

BENDAHARI

- Memberi pendapat dan pandangan terhadap semua isu.

- Memegang wang persatuan.

- Menerima bayaran yuran persatuan.

- Membuat keputusa ke atas perbelanjaan duit persatuan.

- Menyediakan laporan lengkap perbelanjaan duit persatuan dalan laporan agung persatuan.

MT AKTIVITI

- Memberi pendapat dan pandangan terhadap semua isu.

- Merangka perancangan aktiviti untuk sepanjang program.

- Memilih pengarah untuk setiap program

- Memantau perjalanan aktiviti yang dijalankan.

MT PERHUBUNGAN

- Memberi pendapat dan pandangan terhadap semua isu.

- Memaklumkan kepada ahli sebarang aktiviti atau maklumat yang perlu disampaikan.

- Berhubung dengan ahli yang di perlukan.

- Mengemaskini semua maklumat ahli

- Menjadi tempat rujukan ahli untuk bertanya dan memberi pendapat.

MT ETIKA DAN PROTOKOL

- memberi pendapat dan pandangan terhadap semua isu.

- Membangkang atau membatalkan mana mana aktviti yang dijalankan sekiranya terdapat ketidaksesuaian kepada ahli kelab

- Memastikan tiada unsur unsur negative dalam sebarang aktiviti

- Mempertimbangkan semua aktiviti yang dijalankan


Saturday, November 27, 2010

jika kau teman

written by: fatin shah

jom ngehyau..ngehyau sama2.. jom laaaa

oliday

written by: nadirah

hello kwn2!! nadie rndu korg.hahha..geli.aku juz nk wish hampa suma slamat cuti.coz aku da stat sem 2 29/11/10.amat kecewa.cuti sebulan saja.pape pon take care.drive leklok. from nadie with lurve!!!

Thursday, November 25, 2010

kawin muda d=)

written by: nadiah

halooooo... hehe..tringin nk update blog kta..haha tadi aku p closing ceremony kt uia pj 4 youth awareness campaign.. diorg ada wat forum jugak pasai KAWIN MUDA!!.. haha..2 la aku p kn.. then ayt plg bes aku ska slh sorg panel 2 ckp,, \"kalau ada lelaki nak mengorat kamu,mintak dia sediakan proposal plan 4 plan of action..maksudnya bila tarikh kawin,lps kawin mcm mana n bla3..kalau x,laki 2 x bersungguh pn..x pyh la buang masa..\" huhu..so langkah berjaga-jaga kepada kita kaum hawa di asma..try la praktik.. ramai nk kawin awai ak?haha.. wanita itu perhiasan terpelihara.. acece..jiwang lak..haha done merapu!! papai d=)

otak kosong

written by: farhana

salam pda suma ahli 91 degree..what a nice name..i like it...mungkin kbykn kwn2 dh lpakn aku tpi xpala aku xkesah coz time may kill friendship but i'll never ever forget all my frenz..palah yg aku ngarut ni...sbnqnya sja nk test..xpenah bt blog2 ni...hehe...aku lani blajaq kat um kos farmasi...cita2 nk bt ubat sakit mental...spa2 yg rsa bengong lehla 9t aku ngi ubt...bakal suami bakal dentist hehe..ok...stakat ni sja...

Wednesday, November 24, 2010

*Wei post menatang ini di blog hostelite.yang diari tu*

written by: yon

If you're tired..and somehow needs to laugh @ exposed to something new, watch the videos that these aspiring trio had been making.
they're Cool.


hehe.support asian products. :)
they're on youtube, twitter, facebook.almost everywhere on the net. just search@google wongfu productions
their website itself pretty much has everything (links).

stress tahap dead

written by: naimah

serius aku nk kawin tros sebb final exam tadi buat mcm bangang dan mcm org sewel xsiap+xtau nk buat...
dari nk kna repeat byk paper sem depan baek aku jaga laki!

(padahal xdak org pon nk kawin ngn aku)

ok, mungkin jaga lembu di kampung lebeyh baek..
atau, balik menjahit dan jadi tukang masak.. urmmmmm....

wey, hampa smua final co0l ja ka!!!!!
mungkin sebb aku study last minit,
dan berangan time lecturer mgaja..
(aku nk mampos dah)
T.T

Tuesday, November 23, 2010

ajar sih

written by : azi

nk wt cmna wei???aku xreti ni..

update la woi!!

written by: nadiah


warghhhhhhh!!!!!!!!!!! tolong la penat wat research ni.. napa x ramai update entry.. update la aku nk baca.. haha.. aku mls tls..d=)

Monday, November 22, 2010

doktor 1

written by: naimah

currently cita2 saya adalah nak kahwin ngn doktor..
sesiapa yang nk recommend kan saya doctor (klau hensem lebih baek)
di alu alukan...

cita2 ke dua aku barulah nk jadi electrical engineer...

ok, bye..

(aku dah nk pitam tengok buku electric circuit)

doakan aku exam 25/12/2010, basic electrical engineering..
thanks! muah!!!

Cadangan Aktiviti

suggested by : yon

jika rindu padaku.. pergilah ke http://yonyusuff.blogspot.com/ aku mmg suka promote ke\"cool\"an aku.sekian~


Testing 1, 2, 3

written by: Dben

Apa menatang ni ?

Thursday, November 18, 2010

electric..

written by: naimah mohamad

ok, aku start dlu lah ye, post kt sini.. aku sbenarnya nak cakap sikit, x, banyak jugak kot..

aku tengah final nih... tapi pemalas nak mati..
sebb aku kekadang pikir aku give up ar ngn engineering..
sangat3!!!!

even tu laluan aku dari form 4..
(cet!!)
sebb aku dh bosan ngn calculation..

aku stress ngn calculus...
T.T

ntah ar apa nk jadi ngn aku ni..
nk jadi engineer,tapi mlas mngira..
aku rasa nk jadi cikgu sejarah dah tau ark sebb x mau tengok calculator lagi dah...
(wey, ni btoi2 nk nanges)

n kekadang aku rasa nk ambik katering..
(sebab aku minat gila babeng masak)

tapi aku pon xtau nk buat mcm mna dah..
dah terlajak perahu kot..
dah habes 1 sem...

aku takot nnti lagi terok result aku..
(mmg konfem ar)
baru ar tau perasaan orang yang x minat something tapi still kna blaja jugak..

tapi aku minat electric, aku just x suka kira..
(mmg impossible ar electric x kira2)

wey!!! tolong ar paham!!!! sedeh wey... T.T

mmg habes ar result aku sem ni..
(dah ar utm ni keja tendang student ja)
stress aku..
balik bela kambing ar!!!

pilihan raya!!!

welcome to the blog

thanks for the visit..

those yg masih blom mengundi, (yg aku dah message sorang2 dalm fb)
silalah buat sedemikian..

untuk kekosong jawatan kt tepi tu..
nampak?

calon;

aiman amalina
athirah
fateen amirah
azianti
sumaiyyah...

manifesto depa pon dah di send dekat message fb hampa semua..
alert please~

klau nk mngundi kt sni pon boleh..
type satu nma dekat box
"cadangan aktiviti" dekat sebelah kanan ni..
kata laluan ahli untuk sementara ni, "nama warden lelaki di asrama smk sultanah asma"
then send emel...
sapa yg salah ktata laluan undian x di kira..
ok, tata,,

klau nk update apa2 kt sini, baca cara2 dia dekat sebelah kanan tuh..

Saturday, November 13, 2010

perlembagaan persatuan

bacalah untuk hak anda sebagai ahli persatuan dan panduan..

__________________________________________________________

PERLEMBAGAAN PERSATUAN


1. AHLI PERSATUAN

Semua pelajar SMK Sultanah Asma yang pernah menuntut di asrama sepanjang 2004 (tingkatan 1) hingga 2008 (tingkatan 5).


2. OBJEKTIF

2.1. Merapatkan hubungan antara ahli persatuan.

2.2. Menjalankan aktiviti bersama ahli kelab.

2.3. Mengemaskini maklumat ahli persatuan.


3. MISI

Membentuk sebuah persatuan yang mampu menjalinkan ukhwah antara ahli ahlinya tanpa sebarang unsur unsur negatif.


4. MAJLIS TERTINGGI

4.1 Semua majlis tertinggi yang di lantik adalah di pilih melalui pilihanraya setiap 2 tahun.

4.2 Pilihanraya di kendalikan oleh AJK SPR yang di pilih oleh Majlis Tertinggi pada penggal tersebut.

4.3 Pembubaran Majlis Teringgi untuk setiap penggal haruslah dalam masa 2 minggu selepas genap 2 tahun perlantikan mereka. (semasa pilihanraya penggal seterusnya dijalankan)

4.4 Pembubaran Majlis Tertinggi juga berlaku secara automatik apabila mendapat sokongan 3 per 4 ahli persatuan untuk di bubarkan pada bila bila masa.

4.5 Sebarang penambahan jawatan haruslah mendapat persetujuan Majlis Tertinggi dan 1 per 2 ahli persatuan.

4.6 Penyalahgunaan kuasa Majlis Tertinggi akan menyebabkan individu yang terlibat di lucutkan jawatan dan Pilihan Raya akan di jalankan untuk menggantikan individu yang terlibat.


5. AKTIVITI

5.1 Semua aktiviti yang di cadangkan oleh ahli persatuan adalah menjadi tanggungjawab Majlis Tertinggi untuk membuat pertimbangan dan perancangan.

5.2 Kesemua aktiviti yang melanggar hukum Agama Islam, mempunyai unsur unsur negatif, tidak mempunyai jaminan keselamatan dan membahayakan adalah di haramkan dari di jalankan.

5.3 Kesemua aktiviti haruslah di sebarkan kepada kesemua ahli persatuan.

5.4 Kesemua aktiviti yang di sertai adalah tanggungjawab peserta sendiri. Sebarang kemalangan yang berlaku sepanjang aktiviti bukan di bawah tanggungjawab Majlis Tertinggi Program mahupun Majlis Tertinggi Persatuan.

5.5 Aktiviti yang di jalankan akan di uruskan oleh Majlis Tertinggi Program yang di lantik oleh Majlis Tertinggi Persatuan.

5.6 Semua ahli berhak untuk menyuarakan pandangan, komen, cadangan mahupun komplen terhadap aktiviti yang di jalankan.

5.7 Aktiviti yang di rancang akan serta merta terbatal sekiranya mendapat bantahan 3 per 4 ahli persatuan.

5.8 Penyertaan bukan ahli Persatuan dalam aktiviti yang di jalankan adalah di bawah keputusan 3 per 4 ahli ataupon suara majoriti Majlis Tertinggi Persatuan mahupun Majlis Tertinggi Program.


6. MAKLUMAT AHLI

6.1 Kesemua ahli haruslah memberi maklumat diri terkini kepada Setiausaha persatuan.

6.2 Sebarang perubahan maklumat diri, hendaklah di maklumkan kepada Setiausah Persatuan pada penggal tersebut.

6.3 Setiausaha yang merekod semua maklumat ahli adalah di larang dari menyebarkan maklumat ahli kepada mana mana pihak tanpa sebab tertentu dan hanya dengan persetujuan dari salah seorang Majlis Tertinggi.

6.4 Perubahan maklumat diri yang tidak di maklumkan bukan di bawah tanggungjawab Majlis Tertinggi Persatuan sekiranya ahli tersebut tidak mendapat sebaran sebarang maklumat terkini persatuan.


7. PERLEMBAGAAN PERSATUAN

7.1 Sebarang perkara perlembagaan adalah boleh di ubah mengikut masa dan kesesuaian hanya dengan persetujuan 3 per 4 ahli persatuan.

7.2 Pelanggaran perlembagaan adalah menjadi satu kesalahan.

7.3 Sebarang tindakan yang di ambil haruslah di rujuk pada perlembagaan sebagai garis panduan.

7.4 Kesemua bantahan haruslah di rujuk kepada perlembagaan sebelum di jalankan.

7.5 Perlembagaan merupakan rujukan Majlis Tertinggi setiap penggal untuk mentadbir persatuan. Dan menjadi kesalahan sekiranya Majlis Tertinggi melanggar perlembagaan dalam membuat sebarang keputusan.


8. YURAN PERSATUAN

8.1 Yuran persatuan adalah menjadi tanggungjawab Majlis Tertinggi penggal tersebut untuk membuat keputusan setelah mendapat cadangan dan persetujuan kesemua ahli persatuan.

8.2 Cara pembayaran akan di maklumkan oleh Bendahari Persatuan kepada ahli.

8.3 Sebarang bantahan yuran persatuan haruslah mendapat sokongan 3 per 4 ahli persatuan.

8.4 Kesemua wang milik persatuan hanya boleh di gunakan untuk kegunaan ahli persatuan sahaja. Sebarang penyelewengan yang berlaku akan di pertanggungjawabkan oleh bendahari persatuan.

8.5 Yuran yang harus di bayar tidak boleh menjadi bebanan kepada ahli Persatuan.

8.6 Menjadi tanggungjawab Majlis Tertinggi penggal tersebut untuk membuat keputusan untuk mengambil tindakan kepada ahli yang tidak membuat pembayaran yuran.


9. LAPORAN AGUNG PENGGAL

9.1 Seminggu sebelum Majlis Tertinggi penggal tersebut meletakkan jawatan adalah di wajibkan untuk membuat Laporan Agung sepanjang penggal yang di tadbir untuk pengetahuan semua ahli persatuan, samada melalui blog persatuan mahupun apa apa cara yang di pilih oleh Majlis Tertinggi.

9.2 Laporan tersebut haruslah mengandungi

9.2.1 Laporan kewangan; wang keluar dan masuk sepanjan penggal yang di tadbir.

9.2.2 Laporan senarai aktiviti yang di jalankan sepanjang penggal yang di tadbir.

9.2.3. Portfolio setiap Majlis Tertinggi yang telah di laksanakan sepanjang penggal yang di tadbir.

9.3 Setiap ahli Persatuan berhak bertanya sebarang kemusykilan terhadapa laporan yang di bentang.

9.4 Majlis Tertinggi di larang sama sekali untuk menyembunyikan sebarang maklumat aktiviti dan wang keluar masok persatuan dari pengetahuan ahli dalam Laporan Agung Penggal.


10. PEMBUBARAN PERSATUAN

Permbubaran Persatuan hanya berlaku sekiranya mendapat sokongan 3 per 4 ahli persatuan dan Majlis Tertinggi Persatuan penggal tersebut.